Facings Breda

Facings Breda

Bij Mcdent leveren we de hoogste kwaliteit tandheelkundige facings in Breda. Ons team van ervaren behandelaars zet zich in om ervoor te zorgen dat je door middel van onze facings de perfecte glimlach krijgt waar je altijd van gedroomd hebt. We begrijpen hoe belangrijk het voor je is om je zelfverzekerd en trots te voelen met je glimlach, dus zorgen we ervoor dat je tandheelkundige facings er natuurlijk en mooi uitzien.

We gebruiken alleen de nieuwste technieken en materialen om ervoor te zorgen dat onze tandheelkundige facings perfect passen en je natuurlijke schoonheid versterken. De op porselein gebaseerde facings worden op maat gemaakt om perfect op je tanden te passen, terwijl ze een sterke verbinding vormen met je natuurlijke tanden.

Facings Breda

Facings laten zetten in Breda?

Is uw gebit toe aan een opknapbeurt? Bijvoorbeeld omdat uw tanden en kiezen zijn verkleurd, vervormd of scheef zijn gaan staan? Dan kunnen facings de oplossing bieden. Facings zijn dunne schildjes die op uw tanden en kiezen worden gezet, met als doel om het uiterlijk van uw gebit te verfraaien.

Facings van composiet en porselein

Elk materiaal heeft zijn eigen unieke voordelen waarmee rekening moet worden gehouden bij het overwegen van de beste optie voor jou. Porseleinen facings zijn doorgaans duurder en het duurt langer om ze te plaatsen, omdat ze in een laboratorium op maat moeten worden gemaakt nadat er een afdruk van je tanden is genomen. Porseleinen facings zijn echter over het algemeen duurzamer en beter bestand tegen vlekken dan composiet facings.

Composietvernisjes zijn minder duur en kunnen vaak in één enkel bezoek worden gezet. Ze gaan misschien niet zo lang mee als porseleinen facings, maar ze kunnen toch een natuurlijk ogende glimlach opleveren met minimale inspanning of kosten. Composietvernisjes bieden ook meer flexibiliteit wat betreft ontwerpopties, omdat ze tijdens de behandeling gemakkelijk kunnen worden aangepast om het gewenste uiterlijk te bereiken.

Welk type facing voor jou het beste is, hangt uiteindelijk af van je behoeften en budget. Als je op zoek bent naar een snelle oplossing met minimale kosten, dan zijn composiet facings wellicht de juiste keuze voor jou. Als je echter waarde hecht aan kwaliteit en iets wilt dat langer meegaat, dan zijn porseleinen facings de juiste keuze. Welk materiaal je ook kiest, onze hoogopgeleide specialisten van McDent zorgen ervoor dat je glimlach er op zijn best uitziet!

Veelgestelde vragen over Facings Breda

Facings zijn een soort esthetische tandheelkundige behandeling waarbij dunne schaaltjes of laagjes op het oppervlak van de tanden van de patiënt worden aangebracht. Deze schaaltjes fungeren als afdekplaatjes, beschermen de tanden en verbeteren hun uiterlijk. Facings worden meestal gebruikt om tanden witter te maken, chips te corrigeren, kloven tussen tanden te repareren, grote ruimtes te dichten, een ongelijke lachlijn te verbeteren, en de algemene esthetiek te verbeteren. 

Als het gaat om tandheelkundige behandelingen, zoals facings, is het belangrijk om zowel de kosten als de kwaliteit van de zorg in overweging te nemen. Hoewel de kosten van facings kunnen variëren, afhankelijk van het gebruikte materiaal en de complexiteit van je behandelplan, vallen ze over het algemeen binnen een bepaalde marge. Deze marge wordt bepaald door nationale tarieven die jaarlijks worden vastgesteld. Bekijk hier alle tandartstarieven voor 2023.

Facings kunnen de esthetiek van je tanden aanzienlijk verbeteren, waardoor ze helderder schijnen en er netter uitzien. Facings zijn dunne stukjes porselein of composiet die op maat worden gemaakt en over je bestaande tanden passen. Zo kunnen ze verkleuringen, chips, barsten, spleten of scheve tanden verbergen.

Als ze goed worden aangebracht en onderhouden, zijn facings een effectieve manier om het uiterlijk van je glimlach te verbeteren. Facings zijn een sterker alternatief dan traditionele tandheelkundige hechtingsprocedures en zijn beter bestand tegen vlekken dan natuurlijk tandglazuur. Ze zien er ook natuurlijker uit dan kronen of bruggen, omdat ze alleen de voorkant van elke tand bedekken.

Facings zien er heel natuurlijk uit en zijn zo ontworpen dat ze bij de kleur van je tanden passen. Het tandkleurige materiaal dat voor facings wordt gebruikt is vergelijkbaar met dat voor andere cosmetische tandheelkundige ingrepen zoals bruggen en kronen. Als het facing eenmaal op je tand is geplaatst, lijkt het daardoor bijna alsof het deel uitmaakt van je oorspronkelijke tand.

Het laten zetten van facings kan lang duren, afhankelijk van het type en materiaal van de facings. Composiet facings – facings die gemaakt zijn van composiethars – kunnen vaak in één behandeling worden aangebracht, omdat ze direct op het tandoppervlak worden geplaatst. Voor porseleinen facings zijn echter meerdere behandelingen nodig en duurt het meestal langer. 

De eerste stap bij het verkrijgen van porseleinen facings is het nemen van een afdruk van je te behandelen tanden. Een tandarts gebruikt een zacht, buigzaam materiaal om een mal of afgietsel van je tanden te maken, dat een sjabloon vormt voor de laborant om de restauratie op maat te maken. Deze mallen zorgen ervoor dat de vorm en grootte van de nieuwe facing perfect past bij je bestaande tandstructuur en beetpatroon. De technici maken dan op maat gemaakte porseleinen schaaltjes die eruit zien als natuurlijke tanden en er comfortabel overheen passen. 

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag 08:15 – 12:30 &
13:30 – 17:15
Telefonisch bereikbaar van 08:00 – 17:00

Dinsdag 08:15 – 12:30 &
13:30 – 17:15
Telefonisch bereikbaar van 08:00 – 17:00

Woensdag 08:15 – 12:30 &
13:30 – 17:15
Telefonisch bereikbaar van 08:00 – 17:00

Donderdag 08:15 – 12:30 &
13:30 – 17:15
Telefonisch bereikbaar van 08:00 – 17:00

Vrijdag 08:15 – 12:00
Telefonisch bereikbaar van 08:00 – 12:30
Behandeling – Facings

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.