Kronen en bruggen Breda

Kronen en bruggen Breda

Kronen en bruggen kunnen een perfecte oplossing zijn op het moment dat u te maken heeft met ontbrekende tanden en/of kiezen en/of op het moment dat ze verzwakt zijn. Wij beschikken binnen de praktijk over de kennis en techniek om uw tanden te voorzien van kronen en bruggen, eventueel op implantaten. Samen met uw tandarts bespreekt u welke oplossing het meest geschikt is voor uw gebit.

Wanneer komt u in aanmerking voor een kroon in breda?

Er zijn meerdere gevallen denkbaar die erop duiden dat u een kroon nodig heeft:

Wanneer komt u in aanmerking voor een brug?

Wanneer u meerdere tanden of kiezen mist kan het zijn dat u in aanmerking komt voor een brug. U loopt namelijk het risico dat door de open ruimten binnen uw gebit verschuivingen of verdraaiingen van tanden en/of kiezen plaatsvinden en het is ook geen mooi gezicht.

Wat kost een kroon en burg?

De kosten van kronen en bruggen kunnen behoorlijk uiteenlopen aangezien de prijs vaak afhangt van meerdere factoren. De kosten van een kroon hangen bijvoorbeeld af van het soort materiaal en de techniek die gebruikt wordt. De tandarts kan samen met u bekijken of u in aanmerking komt voor een kroon of brug en eventueel een kostenbegroting maken, zodat u weet waar u aan toe bent en niet onverwacht voor hoge kosten komt te staan.

Maak een afspraak voor Kronen en Bruggen Breda

Door bij ons een afspraak te maken voor kronen en bruggen Breda, kunt u gerust zijn in de wetenschap dat u in goede handen bent. Wij bieden een breed scala aan behandelingen, afhankelijk van uw individuele behoeften, waaronder porseleinen facings, metaalvrije kronen, bruggen, onlays/inlays, implantaten, kunstgebitten en nog veel meer. Wij bieden ook cosmetische behandelingen zoals tanden bleken, bonding en reshaping, zodat u er zeker van kunt zijn dat u onze kliniek verlaat en zich op uw best voelt!

Veelgestelde vragen over Kronen en bruggen Breda

Kronen en bruggen zijn restauratieve tandheelkundige behandelingen die worden gebruikt om ontbrekende tanden te vervangen of verzwakte tanden te versterken. Kronen, ook wel kapjes genoemd, zijn gemaakt van porseleinen of metalen materialen en passen precies over een natuurlijke tand die is behandeld met een vulling of een wortelkanaal. Een brug bestaat meestal uit twee kronen die met elkaar verbonden zijn door een valse tand, een zogenaamde pontic, die gemaakt kan zijn van keramiek, goudlegeringen en andere materialen.

De behandeling van kronen en bruggen bestaat meestal uit twee bezoeken aan de tandarts, waarbij een afdruk van uw tanden of röntgenfoto’s nodig kunnen zijn om de restauratie te plannen. Tijdens het eerste bezoek wordt de bestaande tandstructuur voorbereid om de kroon of brug goed te kunnen plaatsen. Vervolgens wordt er een afdruk van uw mond gemaakt en wordt er een tijdelijke kroon geplaatst terwijl de definitieve restauratie wordt gemaakt in ons laboratorium of een extern laboratorium. Bij uw tweede bezoek wordt uw op maat gemaakte kroon of brug gepast en kunnen eventueel noodzakelijke aanpassingen worden aangebracht.

Kronen en bruggen hebben doorgaans een gemiddelde levensduur van vijf tot vijftien jaar, afhankelijk van hoe goed ze worden onderhouden. Het is belangrijk om een goede mondhygiëne te handhaven, zoals regelmatig poetsen en flossen, en minstens twee keer per jaar uw tandarts te bezoeken om deze levensduur te verlengen. Daarnaast kan het vermijden van gewoonten zoals het kauwen op ijsblokjes de levensduur van uw restauratie verlengen.

In onze praktijk in Breda bieden wij zowel kronen als bruggen aan, eventueel met implantaten. Welke oplossing voor u het meest geschikt is, kunt u het beste bespreken met een van onze ervaren tandartsen, die tijdens het hele proces met u meedenken. Wij gebruiken geavanceerde technologie in combinatie met hoogopgeleide technici die alleen materialen van topkwaliteit gebruiken, zodat elke geproduceerde restauratie voldoet aan onze hoge normen voor kwaliteitszorg, zodat u er zeker van kunt zijn dat u topzorg krijgt van experts op hun gebied.

Contactgegevens

Openingstijden

Maandag 08:15 – 12:30 &
13:30 – 17:15
Telefonisch bereikbaar van 08:00 – 17:00

Dinsdag 08:15 – 12:30 &
13:30 – 17:15
Telefonisch bereikbaar van 08:00 – 17:00

Woensdag 08:15 – 12:30 &
13:30 – 17:15
Telefonisch bereikbaar van 08:00 – 17:00

Donderdag 08:15 – 12:30 &
13:30 – 17:15
Telefonisch bereikbaar van 08:00 – 17:00

Vrijdag 08:15 – 12:00
Telefonisch bereikbaar van 08:00 – 12:30
Behandeling – Kronen en bruggen

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.